Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koncentrációt segítő gyógynövények
  2022-12-27 22:08:54, kedd
 
  Koncentrációt segítő gyógynövények - zöld tea, aranygyökér, ginszeng

Napjainkban egyre többen küzdenek stresszel és szorongással, amelyek nemcsak lelki, hanem testi tüneteket is okoznak. A legtöbb esetben segíthet, ha egy kicsit lazítunk a tempón, ha nem idegeskedünk minden apróságon és természetesen az is, ha nem hajszoljuk túl magunkat. Nyilván dolgozni kell és muszáj, de nem mindegy, hogy milyen hozzáállással tesszük ezt, azaz el kell gondolkodni néha azon, hogy jó úton járunk-e, valóban azt csináljuk-e, amihez kedvünk van, vagy ha még nem is a vágyott munkakörben dolgozunk, adunk-e magunknak néha annyi szabadságot, hogy szusszanjunk egy keveset és csakis önző módon a saját testi és lelki egészségünkkel foglalkozzunk. Mert 10, 20, 30, 40 év múlva bizony bánni fogjuk, ha nem törődünk magunkkal kellőképpen.

Ezt a törődést apróbb, kisebb változtatással is elkezdhetjük. Adjunk magunknak a munkahelyen teaszüneteket és kényeztessük magunkat olyan gyógynövényekkel, amelyek segítenek a stressz csökkentésében, a szorongás oldásában, a jó mentális állapot fenntartásában és a hatékonyabb koncentrációban. Mutatunk is néhány remek gyógynövényt.

Az egyik ilyen gyógynövény a ginszeng, amelyből nagyon ízletes gyógyteát is készíthetünk. A ginszeng rendkívül alkalmas a stressz oldására, antioxidáns támogatást is kaphatunk ettől a gyógynövénytől, illetve az agyműködést is javítja és fokozza. A ginszeng nagyon hatékony a fejfájás és szédülés kezelésében, a szorongás oldásában, az álmatlanság leküzdésében. Ezen kívül jó idegességre, hányingerre, hasmenésre.

A munkahelyen fogyasszunk kávé helyett zöld teát, hiszen ily módon is hozzájuthatunk a napi koffeinadagunkhoz, viszont nagyon sok antioxidánssal látjuk el a szervezetünket, amelyek viszont egészséggel ajándékoznak meg.

A zöld tea egy L-teanin nevű vegyületet tartalmaz, amely az izmok relaxációját segíti elő. Az L-teanin csökkenti a stresszválaszokat és a magas pulzusszámot, amely gyakran az idegeskedés és a stressz miatt emelkedik meg. Az L-teanin ezen kívül segít a mentális fókusz növelésében, illetve nyugalmat biztosít amellett, hogy fokozza a kreativitást is.

Az aranygyökér egy adaptogén gyógynövény, amely pozitívan hat a kognitív funkciókra és érzelmi stressz esetén biztosít számunkra védelmet.

A maca is sok mindenben a segítségünkre lehet, ugyanis fokozza a mentális energiát, jobb fókuszt biztosít, nyugalmat ad és javítja a memóriát is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyógynövényekkel, koncentrációban, gyógynövénytől, szervezetünket, hozzájuthatunk, antioxidánssal, fenntartásában, csökkentésében, egészségünkkel, változtatással, foglalkozzunk, teaszüneteket, koncentrációt, hozzáállással, természetesen, segítségünkre, gyógynövények, szorongással, elkezdhetjük, idegeskedünk, leküzdésében, kényeztessük, készíthetünk, kreativitást, ajándékoznak, pulzusszámot, gyógynövényt, relaxációját, szusszanjunk, munkahelyen, agyműködést, kezelésében, aranygyökér, antioxidáns, napjainkban, gondolkodni, legtöbb esetben, kicsit lazítunk, vágyott munkakörben, saját testi, törődést apróbb, munkahelyen teaszüneteket, stressz csökkentésében, szorongás oldásában, hatékonyabb koncentrációban, egyik ilyen, ginszeng rendkívül, stressz oldására, ginszeng nagyon, álmatlanság leküzdésében, munkahelyen fogyasszunk, napi koffeinadagunkhoz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Paul David Tripp Április 25  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Krisztinától  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Két ember becsülete  Minden gyerek jó.  Kellemes esti időtöltést  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Sokkal bölcsebb a természet,  A fenyő nem szép fa, (...)  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Életművészet  Emlék  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Búzaszentelés  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon furcsa szeretni valakit...  képre írva  Beney Zsuzsa - Tavasz  A fenyő nem szép fa, (...)  Zilahy Lajos gondolata  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 26  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  A fenyő nem szép fa, (...)  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Esti kép  Emlék  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Pocsai Piroska - NE SIESS! 
Bejegyzés Címkék
legtöbb esetben, kicsit lazítunk, vágyott munkakörben, saját testi, törődést apróbb, munkahelyen teaszüneteket, stressz csökkentésében, szorongás oldásában, hatékonyabb koncentrációban, egyik ilyen, ginszeng rendkívül, stressz oldására, ginszeng nagyon, álmatlanság leküzdésében, munkahelyen fogyasszunk, napi koffeinadagunkhoz, izmok relaxációját, magas pulzusszámot, stressz miatt, mentális fókusz, adaptogén gyógynövény, kognitív funkciókra, segítségünkre lehet, mentális energiát, gyógynövényekkel, koncentrációban, gyógynövénytől, szervezetünket, hozzájuthatunk, antioxidánssal, fenntartásában, csökkentésében, egészségünkkel, változtatással, foglalkozzunk, teaszüneteket, koncentrációt, hozzáállással, természetesen, segítségünkre, gyógynövények, szorongással, elkezdhetjük, idegeskedünk, leküzdésében, kényeztessük, készíthetünk, kreativitást, ajándékoznak, pulzusszámot, gyógynövényt, relaxációját, szusszanjunk, munkahelyen, agyműködést, kezelésében, aranygyökér, antioxidáns, napjainkban, gondolkodni, gyógynövény, hányingerre, egészséggel, kellőképpen, szabadságot, növelésében, idegeskedés, álmatlanság, idegességre, munkakörben, hatékonyabb, fogyasszunk, funkciókra, támogatást, hajszoljuk, vegyületet, hasmenésre, magunkkal, nyugalmat, oldásában, dolgozunk, magunknak, csökkenti, tartalmaz, szorongás, emelkedik, rendkívül, számunkra, segítenek, mindenben, adaptogén, kaphatunk, pozitívan, gyógyteát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.